Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe verslikt zich in KCVO

Epe verslikt zich in KCVO

Epe 1 (zon)

2 - 3

KCVO 1 (zon)

10'
Dahley Oortwijn (schot)
32'
Stefan Lokhorst (intikker)
37'
70'
Dahley Oortwijn (schot)
90'
Rick Beekman (schot)

Competitie

3e klasse B

Datum

10 februari 2019 14:00

Scheidsrechter

Peter Bloksma

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5 -7
8162 BE
Epe
tel. 0578-612483

Een echte derby in Epe, voor zo'n 300 toeschouwers, die het koude weer trotseerden, tussen hekkesluiter KCVO en SV Epe, waarbij niet de kwaliteit maar de wil om een goed resultaat uiteindelijk succesvol werd voor de getergde ploeg uit Vaassen. In deze competitie nog geen wedstrijd gewonnen, slechts twee keer een gelijkspel, maar vandaag met de volle winst (2-3).

De basis werd gelegd in de eerste 25 minuten toen KCVO sv Epe op alle fronten aftroefde. De duels werden gewonnen en Epe kwam niet tot een goede aanval en was men aan de bal. dan was er slecht positiespel en werden de duels verloren. Slechts één keer werd Epe gevaarlijk maar de KCVO doelman Rico Bronsink stond paraat. In de 10e minuut kwam KCVO verdiend op voorsprong door een doelpunt van  Dahley Oortwijn. 

Na een half uur kwam Epe beter in haar spel en het was Gerrit Calkhoven die de Vaassense doelman verschalkte (1-1). KCVO wankelde en kwam vijf minuten later op een 2-1 achterstand toen Sven Hoogenboezem vanaf de achterlijn, Stefan Lokhorst bij de eerste paal bediende. Stefan scoorde zijn doelpunt  waardoor Epe op een 2-1 voorsprong kwam. Hetgeen tevens de ruststand was.

Na  de rust had Epe een veldoverwicht maar echt grote kansen werden niet uitgespeeld. Het was allemaal te slap en KCVO rook haar kans en pakte deze  en het was weer Dahley Oortwijn die Epe doelman Bas van Schoonhoven in de 70e minuut met een harde lage schuiver verraste waardoor de stand weer gelijk werd. (2-2_

Epe zette weer aan maar kwam zelden in goed scoringspositie. KCVO kwam met tien spelers te spelen vanwege  een dubbele gele kaart waardoor Epe meer ruimte zou moeten krijgen.  Rene Suurland kwam erin voor Maurits de Jong en Koen Logen kwam erin voor Luke Berkhoff. Koen was bijna direct succesvol maar zijn kopbal miste kracht. In de 82e minuut scoorde Epe via Koen Logen maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

 

Het venijn van de wedstrijd zat  in de laatste fase en diep in blessuretijd. In de 90e minuut counterde KCVO en kwam zowaar op een 2-3 voorsprong door aanvoerder Rick Beekman. De warrig en met veel kaarten strooiende scheidsrechter liet “te” lang doorspelen en Epe kwam zowaar op gelijke hoogte, dachten de Epenaren. Het was weer Stefan Lokhorst die scoorde, maar nadat de scheidsrechter naar het midden wees kwam hij even later, na een gesprek met de KCVO grensrechter,  terug op zijn beslissing vanwege buitenspel en hands. Het gaf enig tumult, maar uiteindelijk bleef het bij de 2-3 winst voor de hard knokkende ploeg van KCVO.

Duur puntenverlies voor Epe, in deze 2e periode en een hele mooie opsteker voor KCVO.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!