Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe wint van koploper Wijhe 2-1

Epe wint van koploper Wijhe 2-1

Epe 1 (zon)

2 - 1

Wijhe '92 1 (zon)

Maurits de Jong (vrijetrap)
48'
70'
... (penalty)
Maurits de Jong (vrijetrap)
75'

Competitie

3e klasse B

Datum

10 maart 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5 -7
8162 BE
Epe
tel. 0578-612483

Matchwinnaar werd Maurits de Jong die tweemaal vanuit een vrije trap scoorde Een prachtige wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Wijhe, de koploper, begon furieus  en Epe had het moeilijk. Het was een wedstrijd in een hoog tempo, onder erbarmelijke omstandigheden (anderhalf uur regen en wind) voor het publiek op het 2e “kunstgras” veld van Epe. De ploegen deden weinig voor elkaar onder, Epe had minder balbezit maar creëerde meer kansen dan Wijhe. Het bleef tot aan de rust 0-0,

Na de rust kwam Epe door een prachtig genomen vrije trap van Maurits de Jong al snel op voorsprong. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd ging het spel op en neer maar Epe hield stand en kreeg zelfs mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Toch was het Wijhe dat uiteindelijk via een strafschop op gelijke hoogte kwam. Uiteindelijk was het weer Maurits de Jong die de wedstrijd besliste door een vrije trap prachtig in de bovenhoek te schieten waardoor Epe uiteindelijk verdiend deze “top” wedstrijd in de 3e klasse won.
Verslag door Rijk van Ark

Epe verslaat koploper Wijhe

EPE In de beste wedstrijd van dit seizoen vloert Epe koploper Wijhe. Dat gebeurt in een aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die de wil hebben om er voetballend iets van te maken.
Drie dode spelmomenten zijn daarin beslissend. Maurits de Jong schiet in de voorlaatste wedstrijd tegen Vaassen een vrije trap al onhoudbaar binnen; deze middag doet hij het liefst twee keer en is daarmee matchwinnaar.

Een duel dat veel meer toeschouwers verdient dan de mensen die nu verkleumd met een dubbel geklapte paraplu aan de kant staan te koukleumen.

Bij Epe staat het achterin als een huis met de gebroeders Ramon en Yannick Heukels en Bas Smit. Alleen in de eerste minuut klopt het even niet en kan de linkerspits van Wijhe ongehinderd op doelman Bas van Schoonhoven aflopen. Zijn afzwaaier kan Epe niet verontrusten. De Jong schiet de score open door de gapende ruimte in Wijhe door de bal fraai in het ongedekte gedeelte van het doel van Wijhe te mikken. De bezoekers domineren het eerste kwartier; daarna neemt Epe het commando over om uiteindelijk uit te monden in een gelijkopgaande strijd. Via Stefan Lokhorst en Frenkie Overmars heeft de thuisclub nog de beste kansen.2E HELFT Ook na rust aan beide kanten enkele mogelijkheden. De thuisclub lijkt nog vrij gemakkelijk overeind te blijven totdat de goed leidende jonge arbiter Jorg Ordelmans Wijhe een strafschop toekent in verband met een duwfout. In hoeverre daarbij sprake is van theater laten we aan de acteurs over. Ricardo Heerink laat zich het buitenkansje niet ontnemen. Tot nu toe in de competitie is dat vaak de voorbode van een definitieve nekslag. Niet voor de elf die nu in het veld staan.

In de 88ste minuut treft De Jong opnieuw de roos met een geplaatste vrije schop. ,,Ze gaan er de laatste weken lekker in. Voor rust was er een zee van ruimte; de tweede krulde ik onder de lat. Het oefenen tijdens de training werpt zo wel resultaat af." In de ruime tijd die wordt bijgeteld komen de uitgebluste spelers niet meer tot scoren.

Door deze zege doet Epe weer mee om de tweede plaats en recht op de nacompetitie. Wijhe blijft bij uitstek de kampioenskandidaat. Een ploeg die attractief voetbal combineert met strijdlust en fysieke kracht. Alleen het grote verschil in gespeelde wedstrijden vertekent het beeld in deze afdeling.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!