Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe boekt ruime overwinning op sterk Turkse Kracht

Epe boekt ruime overwinning op sterk Turkse Kracht

Epe 1 (zon)

5 - 2

Turkse Kracht 1 (zon)

6'
... (afstandschot)
20'
33'
... (afstandschot)
Maurits de Jong (vrijetrap)
58'
Stefan Lokhorst (intikker)
64'
Stefan Lokhorst (penalty)
79'
Stefan Lokhorst (intikker)
82'

Competitie

3e klasse B

Datum

20 januari 2019 14:00

Scheidsrechter

J.R. Mulder (Deventer)

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5 -7
8162 BE
Epe
tel. 0578-612483

Een mooie verdiende overwinning op het sterke Turkse Kracht uit Deventer. Na een ruststand van 1-2 speelde Epe een sterke 2e helft en won met 5-2.
Epe kwam al snel op achterstand. De mannen uit Deventer startten sterk op het 2e veld (kunstgras) van SV Epe voor zo'n 150 toeschouwers. Sterk aan de bal en in de duels werd Epe vastgezet. In de 6e minuut scoorden de bezoekers reeds de 0-1. Na dit doelpunt kwam Epe beter in haar spel en kwam er voetballend beter uit en ging in ieder geval de duels sterker aan. Er kwamen kansen voor Epe en in de 20e minuut was het Frenkie Overmars die aan een solo begon, meerdere spelers omspeelde, een pass op Sven Hoogenboezem, die een steekbal gaf op Stefan Lokhorst, die op randje buitenspel de bal naar de vrijstaande Lars Krijgsman overspeelde en Lars schoot de bal in het doel. Een mooie aktie, welke gelukkig niet afgeloten werd door scheidsrechter Mulder (1-1).
Epe drukte door maar goed keeperswerk voorkwam doelpunten van Epe.
Turkse Kracht kwam er sporadisch uit, maar scoorde wel. In de 35e minuut een prachtig schot vanaf zo'n 35 meter viel in de verre kruising over keeper Bas van Schoonhoven onhoudbaar in het Epe doel en Turkse Kracht kwam weer op voorsprong (1-2).
Na deze domper pakte Epe de draad weer op en kwam vlak voor de rust nog wel in scoringspositie. Stefan Lokhorst gaf de bal voor naar de opkomende Lars Krijgsman, die alleen voor het doel helaas naast schoot. Ruststand 1-2.
Na de rust kwam Epe sterk terug. Het was Maurits de Jong die in de 58e minuut een vrije trap schitterend benutte. Vanaf links krulde Maurits de bal in de linker bovenhoek, buiten bereik van de doelman (2-2). Eper bleef het beste van het spel houden en creëerde meerdere kansen. In de 67e minuut was het Stefan Lokhorst die een verlengde voorzet van Maurits de Jong inschoot waardoor Epe op een verdiende 3-2 voorsprong kwam. Turkse Kracht kwam pas in de 75e minuut via een vrije trap in de buurt van het Epe doel. De ploeg kwam er in de 2e helft niet meer aan te pas. In de 79e minuut werd Stefan Lokhorst diep aangespeeld en Stefan werd binnen de zestien meter onderuit getrokken. Een strafschop welke Stefan zelf koel benutte. (4-2) en twee minuten later was het weer Stefan Lokhorst die een voorzet van de zeer goed spelende Lars Krijgsman benutte en zijn hattrick maakte waardoor Epe op een dikverdiende 5-2 voorsprong kwam.

Vlak voor het einde van de wedstrijd viel Koen Logen nog in na een langdurige blessure, Koen heeft slechts eenmaal de bal beroerd toen de scheidsrechter Mulder voor het einde floot. Epe boekte een prachtige overwinning op het nog ongeslagen Turkse Kracht, met als beloning een vaste tweede plaats in de competitie. Volgende week weer een topper, dan tegen Helios. Belangrijk voor de stand zowel in de competitie als ook in de 2e periode
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!