Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Goede 3-2 winst in laatste wedstrijd van het seizoen

Goede 3-2 winst in laatste wedstrijd van het seizoen

Epe 1 (zon)

3 - 2

ATC '65 1 (zon)

30'
Stefan Lokhorst (intikker)
40'
50'
65'
... (schot)
66'
... (schot)

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

27 mei 2018 14:00

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5-7
8162 BE
Epe
tel. 0578-612483

Epe won verdiend van ATC'65, hoewel het de 2e helft nog penibel werd. Een mooie voorsprong opgebouwd in  de eerste helft. twee doelpunten van goalgetter Stefan Lokhorst, die in deze competitie, welke voor Epe desastreus verliep., toch maar liefst 17 keer scoorde.
In de 2e helft werd de voorsprong al snel uitgebouwd naar 3-0 door een kopdoelpunt van Leon Pannekoek op een afgemeten voorzet van Luke Berkhoff
Hierna kwam ATC nog wel opzetten en trachte terug in de wedstrijd te komen, hetgeen lukte door twee snelle doelpunten , kreeg Epe het nog even moeilijk. De thuisploeg werd onder druk gezet en het had maar zo gelijk kunnen worden, maar gelukkig kon de ploeg de 3-2 voorsprong behouden, zodat deze laatste thuiswedstrijd dit seizoen winnend kon worden afgesloten.

Hieronder volgt het relaas van dit seizoen zoals opgeschreven in het voorwoord van deze wedstrijd.

SV Epe 1- ATC’65 Laatste wedstrijd in 2e Klasse  voor dit seizoen.

De degradatie naar de 3e klasse staat vandaag te gebeuren.  Zelfs een thuisoverwinning zal niet mogen baten. Jammer maar helaas. Na het zo succesvolle seizoen 2016-2017 met het kampioenschap in de 3e Klasse Noord was  de verwachting voor dit seizoen toch wel hoger dan deze uiteindelijke laatste plaats in de rangschikking.  Een “goede”middenmoter, daar gingen wij en velen met ons vanuit. Het mocht niet zo zijn.

Niveauverschil,  Fysiek en Blessures

De voorbode van een moeilijk seizoen is achteraf bezien reeds ontstaan in de eindfase van vorig seizoen. Ernstige blessures van Max Buis, Koen Logen en Max Tuinman, het afhaken van Valentijn van Velzen en ook Ivar Oldenburger. Daarnaast langdurige blessures van Dennis Calkhoven en in de laatste fase ook aanvoerder Sven Hoogenboezem, maakten de ploeg heel kwetsbaar. Met name verdedigend was het zoeken naar een stabiele basis, door het wegvallen van sterkmakers op het middenveld en vanwege deze aanpassingen ook wijzigingen in de aanval maakte de ploeg kwetsbaar.

In het begin van de competitie kwam Epe tekort op het fysieke aspect en moest duidelijk wennen aan het wel twee klassen hogere niveau van deze Oostelijke 2e klasse.  Voetballend ging het vaak best wel redelijk,  de tegenstanders waren meestal vol lof over het spel, maar “we” haalden te weinig punten ook al doordat er in sommige wedstrijden veel kansen werden gemist.

1e periode te weinig punten

De eerste fase van de competitie  1x gelijk, 6 wedstrijden verloren waarna pas in de 8e wedstrijd gelukkig werd gewonnen van WSV , hierna enige ongelukkige wedstrijden. Ongelukkig verlies bij de kampioen TVC,  gedoe met een scheidsrechter uit bij Luctor et Emergo en een mooie ruime thuis overwinning tegen Bon Boys.  De winterstop kwam als geroepen. Blessures konden genezen en Epe was klaar voor de volgende fase.  Helaas in de winterstop, twee “onsportieve”afgelastingen door Robur et Velocitas en  door ATC’’65 ( de tegenstander van vandaag)  kwamen zeer ongelegen. Daarna een draak van een wedstrijd uit tegen Victoria’28, op 28 januari, de volgende wedstrijd pas op 28 februari, waar Epe bij de toenmalige koploper Achilles’12 in de laatste fase ongelukkig gelijkspeelde.

Weer langdurige blessure Koen Logen

Pas op 11 maart werd de competitie eindelijk een vervolg gegeven en toen verloor Epe weer Koen Logen met een langdurige blessure.  De ploeg knokte elke wedstrijd kwam vaak op voorsprong.  maar in de laatste fases van de wedstrijden scoorde de tegenstander  en verloor Epe vaak nipt.

Cruciale fase verlies van concurrenten

De cruciale fase in de competitie met wedstrijden tegen concurrent Victoria’28, Robur et Velocitas en Overwetering werden allen verloren. Epe is dus terecht op de laatste plaats geëindigd met als groot dieptepunt de 10-3 verloren wedstrijd vorige week uit bij SDC’12, waarvan twee weken geleden nog nipt en onverdiend met 0-1 werd verloren.  Het feit ligt er, we zijn weer in de 3e klasse terecht gekomen, hopelijk in Oost, zodat we volgend jaar weer tegen vele oude bekenden gaan spelen.

Vandaag de laatste wedstrijd, wij nemen afscheid van enige spelers. Tevens is er de finale van de Remkes Penalty bokaal voor onze pupillen. Laten we iets moois van maken met elkaar.

Volgend seizoen nieuwe kansen.“Als Leeuwen die Blauwen”
Laten we er iets moois van maken met elkaar.

 Afscheid

Vandaag  nemen wij afscheid bij de selectie van SV Epe 1 van assistent trainer Michel Habets, grensrechter Johan Wagenvoort, verzorger Halid Kaygin en Dennis Calkhoven, die  volgend seizoen bij vv Heerde gaat spelen. Ook een afscheid van Max Buis (stopt vanwege  zijn blessure) en Max Tuinman die niet meer beschikbaar is voor de 1e selectie. Wij danken allen voor hun inzet voor SV Epe en Epe 1 in het bijzonder.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!