Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SV Epe schlemielig naar een gelijkspel

SV Epe schlemielig naar een gelijkspel

Achilles '12 1 (zon)

1 - 1

Epe 1 (zon)

... (penalty)
80'

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

18 februari 2018 14:00

Scheidsrechter

R.A. Hoffmann

Accommodatie

Sportpark 't Wilbert
Oude Bornseweg 101
7556 GW
Hengelo Ov
tel. 074-2919052

Epe heeft op een schlemielige wijze de 0-1 voorsprong  tegen koploper Achilles’12  verspeelt, waardoor de uitslag 1-1 werd.

Op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld, vanwege ijsvorming op een gedeelte van het veld, hielden beide ploegen zich in de eerste helft in evenwicht. Achilles had een overwicht maar wist dit niet in doelpunten ui te drukken door met name uitstekend verdedigend werk van de Eper achterhoede en groots keeperswerk van Bas van Schoonhoven.

In de 2e helft werd de druk op het Eper doel opgevoerd maar veel mogelijkheden kwamen er niet en Epe werd gaandeweg de 2e helft gevaarlijker  en kwam  in de 67e minuut op voorsprong, na een prachtige dieptepass van Luke Berkhoff op aanvoerder Sven Hoogenboezem, die de doelman en enige verdedigers uitkapte en de bal perfect in het Achilles doel plaatste (0-1)

Achilles zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, de Eper verdedigers en doelman Bas van Schoonhoven hielden uitstekend stand maar Achilles kwam toch uiteindelijk op een fortuinlijke wijze op gelijke hoogte..  Bij enige duels  in het Eper strafschopgebied  liet de scheidsrechter doorspelen en na een overtreding op Eper speler Lars Timmer verwachtte Epe speler Tom van Schoonhoven een fluitsignaal en pakte zomaar de bal met de hand op, waarna de uitstekendf fluitende scheidsrechter Hoffmann niets anders kon doen dan de bal op de strafschopstip leggen. Achilles profiteerde in de 80e minuut en scoorde  vanafde strafschopstip. (1-1)

Na de gelijkmaker kreeg Epe nog de meeste mogelijkheden om de wedstrijd alsnog in haar voordeel te beslissen. Een prachtig schot van Gerrit Calkhoven  en ook de inzet van de ingevallen A-junior Lars Krijgsman had een beter lot verdiend. Het dichtstbij een doelpunt was Koen Logen , die een voorzet op de lat kopte. Helaas mocht het niet zo zijn dat Epe met de winst er vandoor ging tegen de uitstekend voetballende Achilles ploeg. Wel gingen de Epenaren als morele winnaar van het veld. Een punt op karakter behaald, het hadden er eigenlijk wel drie mogen zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!