Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Schlemielig verlies Epe tegen SDC'12

Schlemielig verlies Epe tegen SDC'12

Epe 1 (zon)

0 - 1

SDC '12 1 (zon)

85'
... (kopbal)

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

29 april 2018 14:00

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5-7
8162 BE
Epe
tel. 0578-612483

29-04-2018, 18:02 | Van de redactie Veluweland

EPE Met zijn eerste balcontact kopt invaller Jorg Schulte luttele minuten voor het eind koploper SDC'12 naar de overwinning (0-1) op sportpark De Wachtelenberg. Opnieuw gaat het voor Epe mis in de slotfase. Dit keer past de ploeg daarvoor geen enkel verwijt.

Dick van der Veen

,,We zijn vanmiddag flink verrast. Hoe is het mogelijk dat jullie zo laag geklasseerd staan", vraagt trainer Gerhard Bos van de fusieploeg uit Denekamp zich af. ,,Dat horen we meer. We kopen er helaas niets voor", is het antwoord van zijn collega Martijn de Haas, die vele minuten nodig heeft om deze teleurstelling te verwerken.

Van meet af aan gaat Epe er vol in. Daar waar in deze competitie verdediging en aanval elkaar aflossen in een foutenfestival blijven beide linies dit keer fier overeind. SDC'12 vindt elkaar iets gemakkelijker, maar creëert volgens Bos niet eerder dit seizoen zo weinig uitgespeelde kansen. ,,Een verdienste van de tegenstander", geeft hij zelf antwoord op het waarom. Voor de neutrale toeschouwer ontwikkelt zich een aantrekkelijk duel, waarin beide keepers zich onderscheiden. SDC'12 krijgt een aantal hoekschoppen waarbij de Eper defensie goed gepositioneerd staat. Vaak is ze in deze situaties de achilleshiel; nu liggen de lange mannen uit Twente aan de ketting bij met name de kleine Bas Smit die opnieuw voorop gaat in de strijd. Een speler die je vijf keer moet passeren om er echt voorbij te komen. Luke Berkhoff is voor Epe het dichtst bij succes als hij alleen op de keeper afgaat en de hoek niet kan vinden.

SPANNING Direct na de hervatting toucheert Stefan Lokhorst de lat. Bos bij SDC'12 heeft het niet meer. Zijn verbale uithalen vanaf de bank bezorgen het publiek lachsalvo's. Het advies om een pilletje te nemen weigert hij op te volgen. De slijtageslag eist slachtoffers aan Eper zijde. Aanvoerder Sven Hoogenboezem met name die afhaakt met ogenschijnlijk een hamstringblessure. De spanning is te snijden. SDC'12 heeft nog het meest over.

Toch heeft het een portie fortuin nodig om tot resultaat te komen. Bij een scrimmage raakt een Eper speler de paal. De bal valt precies goed voor invaller Schuite. Hij, de centrale verdediger, de beste speler van de Denekampers, is al een heel seizoen aan het sukkelen. Als het nodig is kan hij vijf minuten maken. Dit keer bewijst hij in vijftien seconden zijn waarde. Met een gerichte kopbal brengt hij zijn supporters in extase.

,,Geen revanche", zucht een oudere bestuurder van Epe. Hij verwijst naar de zestiger jaren toen Epe in een beslissingswedstrijd door de tegenstander die toen nog DOS 19 heette, uit de eerste klas, op dat moment de hoogste amateurafdeling, werd geknikkerd. Leo Beenhakker maakte dat jaar zijn debuut als trainer bij Epe.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!