Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Eindelijk winst voor Epe 1

Eindelijk winst voor Epe 1

Epe 1 (zon)

3 - 0

WSV 1 (zon)

Mees Nijland (schot)
80'
85'
88'

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

19 november 2017 14:00

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5-7
8162 BE
Epe
tel. 0578-612483

Filmpje   1-0 SV Epe  - WSV

Filmpje  2-0  SV Epe  - WSV

Filmpje  3-0  SV Epe  - WSV


Afgelopen zondag heeft Epe in de streekderby tegen WSV de eerste zege behaald. Waar al weken naar werd gesnakt werd eindelijk werkelijkheid. Daar waar Epe in de eerste helft nog erg onder druk stond, was het in de tweede helft anders en wist het maar liefst met 3-0 te winnen. Wellicht geflatteerd, maar in Epe maalt daar even niemand om.  

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het een gelijk opgaande strijd. WSV probeerde met veel lange ballen en wisselpasses de voorwaartsen te bereiken en dit lukte een paar keer. Hierdoor konden vooral de buitenspelers van WSV zich onderscheiden met veel individuele acties. Hierdoor werd Epe teruggedrongen. Op het moment dat Epe goed stond en de lange bal bij WSV beperkt werd gingen de Apeldoorners meer via de backs spelen. Van daaruit wisten ze alsnog de flankspelers en de balvaste, sterke spits te bereiken. Epe had het zwaar en moest toestaan dat de bezoekers enkele (kop)kansen creëerden. Sporadisch kwam de thuisploeg er uit, maar gevaarlijk werd het niet echt. Het bleef bij kansen voor WSV. Gescoord werd er (gelukkig) niet in de eerste 45 minuten waarin WSV twee keer moest wisselen vanwege een blessure en Epe twee maal geel getoond kreeg van de uitstekende leidende scheidsrechter Raaben uit Enschede.  

In de rust werd de zieke Ramon Heukels vervangen door Tom van Schoonhoven. In de eerste fase probeerde WSV hetzelfde op de mat te leggen als de eerste helft, maar een collectief Epe bleef overeind. Sterker nog, het initiatief kwam meer en meer onze kant op. Met het inbrengen van Koen Logen en later nog Mees Nijland kwam er meer power en snelheid in de ploeg. Dit leverde uiteindelijk het gewenste resultaat op. Uit een voorzet van Frenkie Overmars scoorde Mees Nijland bij de 2e paal de 1-0. Enkele minuten later was het Stefan Lokhorst die zichzelf mooi vrijspeelde en verwoestend uithaalde en zodoende de 2-0 achter oud Epe doelman Michiel Selhorst schoot. Met nog maar een paar minuten op de klok kon dit niet meer mislopen voor Epe. Er volgde zelfs een derde treffer. “Benjamin” Frenkie Overmars volleerde de bal uit een afgeslagen corner in de benedenhoek. De vreugde was enorm in het Epe-kamp, spelers en begeleiding van WSV gedesillusioneerd achterlatend.  

Met de juiste inzet, het geloof in eigen kunnen en zeer effectief in de afronding een mooie overwinning bewerkstelligd. Hier waren de ploeg, de supporters en de club aan toe. Feit is wel dat Epe nog steeds de rode lantaarndrager in de 2e klasse J is, maar dit geeft de burger moed. Volgende week reist de spelersbus richting Tubbergen. Daar speelt Epe 1 tegen de plaatselijke TVC ’28 (aanvang: 14.00 uur). TVC bezet op dit moment een gedeelde 3e plaats. Na vijf seizoenen achtereen in de 1e klasse te hebben gespeeld zijn ze afgelopen seizoen via de nacompetitie gedegradeerd. De verwachting is dat deze ploeg zo snel mogelijk weer een niveau hoger wil spelen. Het beloofd een mooie wedstrijd te gaan worden.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!