Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Thuisploeg Overwetering is uiterst effectief in paar minuten tijd

Thuisploeg Overwetering is uiterst effectief in paar minuten tijd

Sc. Overwetering 1 (zon)

4 - 1

Epe 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

15 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Sportpark Overwetering
Koekoeksweg 11B
8121 CS
Olst
tel. 0570-561693

Afgelopen zondag vertrokken de Epenaren richting Olst om aan te treden tegen Overwetering. Een oude bekende. Een ploeg die al jaren samenspeelt en over de nodige ervaring en kwaliteit beschikt.
Epe was in het begin erg zoekende hoe het zich moest instellen op het spel van de thuisploeg. Na zo’n twintig minuten spelen had Epe daar wat meer grip op en kwam het zelf wat meer aan voetballen toe.
In de eerste fase kreeg Overwetering twee à drie goede kansen, maar óf doelman Bas van Schoonhoven was een sta in de weg óf het vizier stond (nog) niet op scherp.
In de periode dat Epe aan het voetballen kwam creëerde het ook direct twee doelrijpe kansen, Lars Timmer en Sven Hoogeboezem mikten naast/over.
De wedstrijd leek richting de rust voort te kabbelen, maar Overwetering zette nog twee maal aan. In de 39ste minuut en lange bal in de ruimte op de snelle Hekman. Hij won het sprintduel van Bas Smit en schoof de bal langs Van Schoonhoven. Vijf minuten later stond het niet goed in de Eper defensie en kon er een voorzet gegeven worden, deze werd teruggelegd en vanaf circa 16 meter binnengeschoten door Lokate.

Vol goede moed kwam Epe uit de kleedkamer en was de eerste mogelijkheid direct voor Gerrit Calkhoven. Toch vielen er weer twee treffers aan de andere kant. Spits Lucassen kopte éénmaal binnen en kwam een keer goed voor de mandekkers en zette de marge zodoende op 4. Even leek het er op dat Epe nog verder afgestraft zou gaan worden, maar Overwetering mikte enkele keren naast het doel.
Na ongeveer een uur spelen debuteerde Ramon Kipp voor Epe 1. Hij verving captain Sven Hoogeboezem. Niet veel later werden Nick Krijgsman en Ivar Oldenburger vervangen door Twam Huiskamp en Tom van Schoonhoven.
Halverwege de tweede helft tijd kreeg Epe een paar erg mooie kansen. Twee maal de lat, twee maal de paal en uitstekend keeperswerk van de goalie van Overwetering stonden de eretreffer in eerste instantie in de weg, na schoten van Twan Huiskamp, Lars Timmer, Leon Pannekoek en Luke Berkhoff.
Toch kwam deze eretreffer er. Luke Berkhoff werd knap gevonden door Lars Timmer en schoot fraai binnen.  

Opstelling: B. van Schoonhoven, Smit, Oldenburger (63. T. van Schoonhoven), Kieskamp, Heukels, Timmer, Krijgsman (63. Huiskamp), Hoogeboezem (61. Kipp), G. Calkhoven, Pannekoek en Berkhoff  

A.s. zondag gaat Epe 1 op bezoek bij hoogvlieger Columbia. De geel-zwarten uit Apeldoorn wonnen afgelopen zondag met 3 – 1 bij WSV.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!