1 - 2

CSV'28 JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 01

8 oktober 2016 14:30

De wedstrijd tegen de koplopers! Onze jongens waren er klaar voor. Ik hoorde links en rechts dat er op tijd naar bed werd gegaan en/of uitslapen, voor deze belangrijke wedstrijd.
Prima dus die mentale- en fysieke voorbereiding van de jongens. Gedreven begint Epe aan de wedstrijd. Goed op de bal, mannetjes dekken en zo menig duel winnen. Veel drang naar voren en al vroeg in de eerste helft valt de eerste goal. Een eigen doelpunt dat door de dreiging van Epe wordt afgedwongen. (je zou bijna denken dat ze het slot van het vorige stukje gelezen hebben).
Onze jongens blijven goed spelen, maar je ziet dat CSV'28 toch steeds meer in de wedstrijd komt. Thomas is te laat met een verdedigende actie en wordt met een gele kaart (terecht) met een tijdstraf van het veld gestuurd. Vreemd dat de scheids er 10 minuten van maakt, eigen regels? Nog vreemder dat er nooit gefloten wordt voor gevaarlijk spel, maar alleen als iemand getroffen op de grond ligt. Van mij mag hij fluiten voordat een speler gewond raakt en van mij mag hij die ook een gele kaart geven.
Ondanks de laatste 10 minuten met 10 man, gaan we toch de rust in met de 1-0 voorsprong.

Na rust komt '28  echt goed in de wedstrijd. Er zit veel snelheid en techniek in de ploeg en de aanvallen komen met grote regelmaat.  Na tien minuten spelen valt de eerste tegengoal, een goed uitgespeelde kans die mooi wordt afgemaakt.
Gelukkig zakt ons team niet in elkaar, maar blijft vechtlust tonen. Maar echt grote kansen komen er niet meer voor Epe.
CSV'28 blijft goed spelen en krijgt een vrije bal op een prachtige plek, net buiten de 16 meter (waarvoor kan ik me echt niet meer herinneren). Mooie voorzet, wel/geen buitenspel? Wel/geen vlag? Maar wel fraai ingekopt. De 1-2 is een feit.
CSV blijft aandringen, ze willen meer, een grote overwinning! Maar zo'n feest wordt het niet. Wel gaan er een paar ballen net voor de goal langs, maar je kent de voetbalwet: net niet raak, is helemaal mis!

We kunnen ons dus wel vinden in de einduitslag; een prima wedstrijd tegen de koploper. Positieve ontwikkeling dus, verloren, maar zeker niet weggespeeld, De moeilijkste drie hebben we gehad, op naar EZC zaterdag; gezien de verschillende uitslagen van de gespeelde wedstrijden hebben we een mooie kans om punten te pakken.