1-5 gewonnen, het klinkt beter dan het was............

1 - 5

Epe JO15-2

Onder 15 zaterdag, JO15-2, 2e klasse 01

1 oktober 2016 10:00

Over de eerste helft kunnen we redelijk kort zijn: geen doelpunten, maar met een beetje mazzel voor de tegenstander hadden we een nulletje of 3/4 achtergestaan. Oene mist heel veel kansen, 1 op 1 voor de keeper. Het is maar goed dat Oene (vandaag?) geen echte afmaker in huis heeft. Wij hebben nauwelijks kansen (het duo dames achterin staan erg goed hun mannetje), voorlopig is er geen doorkomen aan. Het spel is echt beneden het "gewone "niveau van Epe; weinig goede passes, veel geloop in het niets etc; echt vrolijk werden  we (de trouwe supporters) er niet van.
Maar: gelukkig was daar dan ook nog de scheidsrechter. Hij leidt de wedstrijd "streng , maar rechtvaardig` vanuit de middencirkel. Machtig goede ogen nog voor zijn leeftijd. Verkeerde inworp? Met een elegant hupje doet hij voor wat er verkeerd is. Geen tegenspraak wordt geduld, ook voor Oene is het mondje dicht. Grote mond? geen strafschop!
De eerste helft wordt afgesloten met 0-0. Dit mede dankzij hard werken van de verdediging (ik denk dat Bas de meeste kilometers van het hele elftal heeft gemaakt) en de onfortuinlijke spitsen van Oene.
In de rust wordt de eerste helft geanalyseerd en we (de ervaringsdeskundigen) zijn het er over eens: wie de eerste goal na rust scoort wint de wedstrijd, zoals altijd hebben we weer gelijk.
De rust,  die tevens als uitgebreide Time Out gezien moet worden, moet een enorme peptalk van Frank  hebben bevat. Na rust komt er een nieuw en sprankelend Epe het veld op. Het spel wordt beter, de linies sluiten goed aan en de jongens vinden elkaar weer. Oene doet een tactische wissel: beide (zeer goed verdedigende) meiden worden gewisseld en de verdediging van hen zakt als een pudding in elkaar. Het wordt prijsschieten: Uit een corner valt de eerste (eigen) goal; het schijnt dat de bal al 2 keer "er in zat", maar de eigen goal wordt als goal erkent. Daarna gaat het  als een tierelier. Mehmet maakt 2 goals, Ties een mooie soloactie  en Thomas scoort uit een penalty.
Uiteindelijk valt er ook nog een goal voor Oene; goed doorgaan van Oene en wat pech voor Maikel en de tegengoal is een feit.
Al met al  een eerste helft die we snel vergeten, een tweede helft met veel doelpunten waardoor we terecht weer gewonnen hebben. Het klinkt goed de uitslag, maar zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen. Laten we afspreken dat we as. zaterdag verder gaan waar we afgelopen zaterdag geëindigd zijn.