Epe JO11-2JM

Onder 11 zaterdag, JO11-2, 2e klasse 02

24 september 2016 10:30

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DSV uit Doornspijk op het programma. Een heerlijk weertje om te voetballen, dus daar mag het niet aan liggen....

DSV blijkt een fysiek geduchte tegenstander met enkele hele grote jongens. We hebben de mannen de opdracht gegeven om juist de dingen te doen die ze goed kunnen en daar waar mogelijk uit de duels te blijven. De trainingen op woensdag worden voor een deel gevuld met positiespel en dit lijkt zijn vruchten af te werpen.

In de 2e minuut een eerste voorbeeld van goed positiespel. Via een scherpe counter met opbouw vanuit achteren werd Wessel de diepte ingestuurd. Hij speelde Floris mooi vrij voor de goal en de 0-1 was een feit. De eerste helft kenmerkt zich door kansen voor beide goals. Nick keepte een uitstekende wedstrijd en hield het doel schoon. Aan de andere kant ook voldoende kansen. Jammer dat een afstandschot van Stijn, na goed terugleggen van Gijs, op de lat uiteen spatte.

Zo gingen we met een 0-1 ruststand even wat water drinken. In de rust de mannen even kort toegesproken om de kop erbij te houden. Ondanks ons overwicht moeten we oppassen voor de lange ballen naar de grote spits en proberen cornerballen te voorkomen.

De tweede helft was ook duidelijk voor de mannen uit Epe. In de 30e minuut stuurt Thomas Wessel op het doel af en deze rondt de bal keurig af. Achterin hebben Alex, Thomas en Stijn weinig tot niets meer weggegeven. De sporadische momenten die er wel waren werden door Nick een halt toe geroepen.

In de 40e minuut maakte Daan na een voorzet van rechts keurig de 0-3.

Het was een wedstrijd waar Epe de fysieke strijd niet schuwde en waar uiteindelijk voetbalkwaliteit de doorslag gaf. Dit is een mooie combinatie!! Weten de mannen dit vol te houden, dan belooft het een mooi najaar-seizoen te worden!

Op naar volgende week...Dan wacht op de Kweekweg onze buurman EZC JO11-1.