31'

Onder 11 zaterdag, JO11-2, 2e klasse 02

17 september 2016 9:00

S. Boeve

Vandaag onze tweede competitiewedstrijd. We spelen tegen de "blauwen" uit Wezep, WHC. Zij hebben hun eerste 3 punten binnen door te winnen van DOS Kampen en wij wachten nog op onze eerste overwinning....

Vanaf de eerste minuut maakte WHC duidelijk te zijn gekomen voor de drie punten. De eerste kansen waren voor hen. Nick wist echter een tegentreffer te voorkomen. Naarmate het spel vorderde kwamen wij beter in de wedstrijd. In de 15e minuut wist Gijs Wessel te bereiken. De ban was gebroken 1-0.

In de 20e minuut kreeg Epe de bal niet goed weg uit de verdediging. WHC wist via een afstandschot te profiteren, 1-1.

Vlak voor rust kwamen de mannen uit Epe op voorsprong. Goed voorbereidend werk van Floris zorgde ervoor dat Daan zijn eerste competitiedoelpunt kon maken, met LINKS! Zo gingen wij heerlijk de rust in.

Aangezien het een boeiend gevecht was, waarbij de teams in de eerste helft niet voor elkaar onder deden, hebben wij ze de opdracht dezelfde vechtlust te blijven tonen. Heel even werd de wedstrijd van vorige week nog aangehaald.

Toch was het WHC dat in de 27e minuut, redelijk onverwacht, de 2-2 maakte. Even een tegenvaller. We zaten de tweede helft goed in de wedstrijd, dus dit tegendoelpunt bracht ons niet van slag. De meeste duels werden gewonnen door Epe en wij hadden ook de meeste kansen. Een doelpunt kon niet meer uitblijven. In de 32e minuut een prachtige pass van Thomas. Hij stuurde Daan alleen op de keeper af. Daan verschalkte de keeper met een mooie lob.

Een kleine marge gedurende de rest van de wedstrijd maar eigenlijk kwam onze voorsprong niet meer in gevaar. In de 48e minuut maakte Wessel aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 op het bord te schieten.

Een prachtige overwinning en de eerste 3 punten! Volgende week uit naar Doornspijk.