Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe wint moeizaam van Zwolle

Epe wint moeizaam van Zwolle

Epe 1

3 - 1

Zwolle SV 1 (zon)

16'
Assist: Lars Timmer
Dennis Calkhoven (vrijetrap)
24'
47'
66'
... (schot)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

Datum

17 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Mulder, J.R.

Accommodatie

Sportpark Wachtelenberg
Sportlaan 5-7
8162 BE
EPE
tel. 0578-612483

Het was geen beste wedstrijd van SV Epe tegen een goed voetballend sv Zwolle,. maar ook deze wedstrijd werd gewonnen en de Epe ploeg kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen vv Heerde. Elf punten voorsprong met nog 4 competitiewedstrijden te gaan. Een gelijkspel zal voldoende zijn om het kampioenschap binnen te halen.

In de beginfase van de wedstrijd kroop Epe tot tweemaal toe door het oog van de naald. In de 3e minuut kreeg Zwolle een 100% kans , maar de bal werd naast het Epe doeL geschoten en in de 6e minuut  belandde een voorzet bijna in het Epe doel. De bal caramboleerde via de lat en de paal weer uit het doel. Zwolle had het eerste kwartier het beste van het spel.

In de 16e minuut keerde het tij. Lars Timmer gaf een prachtige steekpass op de wegsprintende Stefan Lokhorst, die met een hard schoot de Zwolle doelman verraste (1-0), het was tegen de verhouding in maar na dit doelpunt nam Epe het initiatief over. Toch kwam Epe niet echt tot haar geliefde aanvalsspel. De Epenaren creëerden weinig kansen. Wel kwam de ploeg op een 2-0 voorprong. Een vrije trap van Dennis Calkhoven werd in de zestien gebracht en via een rug van een Zwollenaar belandde deze in de bovenhoek van het Zwolle doel.(2-0).

Vlak voor de rust redde Epe doelman Bas van Schoonhoven nog met de voet een hard ingeschoten bal waardoor de ruststand 2-0 bleef.

Na de rust gelijk een fel Epe dat al binnen twee minuten de 3-0 op het scorebord bracht. Stefan Lokhorst werd gelanceerd, kwam alleen voor de doelman, schoot tegen de doelman op, de terugspringende bal werd ingeschoten, eerst door Gerrit Calkhoven, ook gestopt met daarna scoorde Luke Berkhoiff wel de 3-0.

Na deze 3-0 zakte Epe weer terug naar het niveau van voor de rust. Zwolle speelde beter maar wist dit niet echt in veel kansen om te zetten en als ze er waren dan werden deze niet benut.

In de 66e minuut kwam wel de dikverdiende treffer voor de Zwollenaren. Een diepe bal werd door Angelo Kistjes langs de uitlopende Bas van Schoonhoven getikt en de bal rolde over de doellijn,. Bas Smit kwam net te laat om de bal voor de lijn weg te schieten. (3-1)

Een kwartier voor tijd viel SV Epe aanvoerder Max Buis uit Max blokte een bal en kwam verkeerd terecht en  werd gewisseld. Frenkie Overmars viel in. Zwolle probeerde nog meer druk te zetten maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Epe kreeg nog een paar kansen maar het bleeft bij de 3-1 overwinning.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!