Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe wint met 0-2 en pakt 1e periode

Epe wint met 0-2 en pakt 1e periode

Stanfries 1 (zon)

0 - 2

Epe 1 (zon)

70'
Koen Logen (intikker)
89'
Koen Logen (schot)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

Datum

30 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Stel, W

Accommodatie

Sportpark De Steegde
Boerestreek 9 A
8426 BM
APPELSCHA
tel. 0516-431238

Epe 1 pakt na negen seizoenen weer eens een periode kampioenschap. 0-2 winst op Stanfries

In seizoen 2007-2008 was het laatste periode kampioenschap voor S.V. Epe en eindelijk werd  er weer eens een feestje gevierd en terecht want de ploeg is nog steeds ongeslagen.

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen werd onverdiend gelijkgespeeld en daarna alles gewonnen en met grote cijfers.

Deze laatste wedstrijd van de eerste periode moest de beslissing brengen. SV Epe moest winnen en concurrent vv Heerde moest minimaal gelijkspelen, zodat Epe de periode kon winnen. Heerde verloor en Epe won, waardoor de 1e periode door Epe gewonnen werd.

Het ging zeker niet makkelijk om deze laatste wedstrijd tegen Stanfries uit Appelscha te winnen. De Friezen hadden zich ingegraven. Met tien man in de verdediging, waar wel door te komen was, maar het geluk en het uitstekende keeperswerk werkte niet mee.

Epe scoorde een zuiver doelpunt door Stefan Lokhorst  voor de rust,  maar deze werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar deze tegenslag accepteerde de Epe ploeg. Gedurende de gehele wedstrijd bleef de ploeg gedisciplineerd aanvallen  en wachten op het bevrijdende doelpunt dat uiteindelijk zeer terecht kwam in de  70e minuut.

Koen Logen, wie anders, gaf het laatste zetje met de buitenkant voet. De gehele Epe ploeg explodeerde van blijdschap en met hun de vele meegereisde supporters, want het was reeds bekend dat concurrent Heerde op achterstand stond.

De tegenstander kon niet echt potten breken maar het venijn zat toch in de staart. Een overtreding van Epe op het middenveld en een speler van Stanfries liep hierdoor een ongelukkige blessure op waarbij gevreesd werd voor een zware knieblessure of breuk. Het spel lag stil, spelers naar de kleedkamer en de scheidsrechter. Gelukkig kon de scheidsrechter het spel hervatten.

Vlak voor tijd maakte Koen Logen aan alle onzekerheid een einde door vanaf zo’n twintig meter met een snoeihard schot de eindstand op 0-2 te bepalen. Even later was het eind van de wedstrijd waarbij de Eper ploeg hun periode kampioenschap alsnog konden vieren.

Een zeer terechte overwinning op een matige tegenstander, die totaal niet wilde voetballen en het de Epe ploeg daardoor heel moeilijk maakte, desondanks creëerden de Epenaren vele mogelijkheden maar de bal ging niet over de lijn waardoor de eerste doelpunt lang op zich liet wachten, uiteindelijk kwam het toch goed. Hulde voor de geduldige ploeg die hiervoor ook beloond werd.

De busreis terug naar Epe en het vervolg waren memorabel. Het bleef nog lang onrustig.

Epe zal zich volgende week weer richten op de tegenstander Ruinen , waarna daarna concurrent Heerde thuis op bezoek komt. De eerste slag is geslagen, de mannen gaan voor een grotere prijs dit seizoen, het kampioenschap. Succes.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!