Winst in competitie na 4 verloren wedstrijden in de voorbereiding.

CSV '28 E5

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 01

13 februari 2016 11:30

K. Keizer

Eindelijk was het weer zo ver de eerste competitiewedstrijd in het voorjaarsseizoen na 4 nederlagen in de voorbereiding en wat experimenten met de spelers op andere posities te laten voetballen, zijn wij weer gestart in de oude vormatie 3-2-1 (pijl) bij balverlies en 2-1-2-1 (ruitjes model) bij balbezit. De enige veranderingen die wij hebben gedaan is dat Daan nu een kwart van de wedstrijd als spits mag voetballen, daarnaast vervangt hij de linker- en rechterverdediger en Nina meer op verschillende posities gaat spelen (linker- rechter middenveld en op de midmidpositie). Dit resulteerde in een 6-2 overwinning voor Epe, hoewel het 2de doelpunt tegen een wissel fout was van mij (Rik).

In de kleedkamer hebben wij de spelers toegesproken en gezegd dat wij normaal gesproken iedereen evenveel minuten laten voetballen in een wedstrijd, maar dat wij dat in het voorjaarsseizoen gaan loslaten en dat wij spelers die geen inzet tonen in het veld vaker gaan wissellen, fouten maken mag maar zonder inzet spelen dat mag niet meer.
Wij hebben tijdens deze wedstrijd niet hoeven ingrijpen en iedereen kreeg evenveel speel minuten omdat de inzet meer dan top was. Daan is alleen 3 minuten voor tijd van het veld gehaald omdat een tegenstander op zijn enkel ging staan.

In de kleedkamer was ook afgesproken dat wij deze wedstrijd zouden winnen voor Beau omdat dit zijn verjaardag was. Goed gedaan een mooi cadeau voor Beau, speles zelf, de leiding en de ouders.