Wedstrijd E2 in 21ste minuut 2de helft gestaakt

3 - 1

Epe JO11-2JM

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 02

14 november 2015 9:30

Vanmorgen om half 9 afgereisd naar Zwolle, spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander CSV E7, beloofd dus een mooie wedstrijd te worden. Enkele weken geleden hadden wij ook al in Zwolle gespeeld tegen CSV E6, deze wedstrijd was gewonnen maar werd er te veel fysiek gebruikt in de wedstrijd, waardoor er tijdens de wedstrijd 2 spelers naar de kant werden gestuurd.

In Zwolle werd er door CSV gelijk veel druk gezet en in de eerste minuut knalde de bal al op lat van ons doel, in de 2de minuut werden wij weggetikt 1-0 voor CSV, dit werd in de 3de minuut weer gelijk door mooi combinatie spel wat werd afgerond door Sem 1-1. In de 7de minuut was het weer raak voor CSV 2-1, ik sta aan de kant en denk dit wordt een voetbalwedstrijd met veel doelpunten. Na de 7de minuut bleven de doelpunten echter uit en Epe begon beter te combineren en waren meer aan de bal, CSV begon na 15 minuten voetballen steeds meer het contact met onze spelers te zoeken en werd er onnodig tegen de benen van onze spelers geschopt. De scheidsrechter floot hier elke keer niet voor en liet door spelen.

In de 2de helft werd het zoeken naar de tegenstander door CSV steeds erger, en daar reageerden onze jongens op, wanneer er werd gereageerd op een overtreding werd er wel gefloten door scheidsrechter en kregen wij de vrije trap tegen omdat wij reageerden op een eerdere overtreding, ondanks dit bleven wij beter voetballen dan CSV en de kans op 2-2 hing in de lucht, totdat in de 43 minuut er een schermutseling plaats vond rechts naast het doel tussen Daan en een tegenstander ( Daan wou de bal wegschieten voordat CSV hem kon raken en Daan raakt de bal en de tegenstander), de bal gaat over de achterlijn. Je denkt dan hoekschop, maar de scheidsrechter geeft op aandringen van de spelers op het veld een penalty.

Ronald stond bij het doel en zegt tegen de scheids dat je geen penalty in de E mag geven en ook ik kom het veld in om dit te gaan overleggen met de scheidsrechter maar voordat ik bij de scheids ben is de penalty al genomen en bal wordt meegenomen naar de middenstip. De leider van CSV zegt tegen mij, mij is niet bekend dat er geen penalty gegeven mag worden in de E. (ik zeg nog tegen hem, dit mag alleen als er een bal onregelmatig door een veldspeler uit het doel gehaald wordt (hands) en dat was nu niet het geval). Dit was hoogstens een vrije trap.

Epe weer opnieuw in de aanval en Beau werd in de 46ste minuut  10 meter links van de goal van tegenstander van achteren aangetikt, en ik roep hel hard over het veld hé scheids dan is dit ook een penalty. Waarop de scheids de wedstrijd affluit en van het veld loopt met nog 4 minuten te spelen. Ik loop achter de scheids aan om met hem te praten en moest nog even een sprintje trekken om hem in te halen en vraag aan hem om in ieder geval de wedstrijd af te maken. Waarop hij tegen wij zegt donder op KLOOTZAK en loopt door. Ik weer terug naar het veld om toch nog de strafschoppen met de jongens te nemen om de wedstrijd wel goed af te sluiten. Ronald is achter de scheidsrechter aangelopen naar de bestuurskamer, hij heeft echter geen verhaal kunnen  doen aan de juiste personen. Op het wedstrijd formulier staat gestaakt maar toch heeft CSV 3-1 ingevuld bij de KNVB.

Wij zijn in Zwolle bestolen van punten door een scheidsrechter die veel te onervaren was om deze wedstrijd te fluiten en niet de juiste beslissingen heeft gemaakt in het veld.

Ook zou ik graag zien dat deze wedstrijd werd overgespeeld met een ervaren scheidsrechter, want dit is geen voorbeeld wat je graag laat zien aan de spelers.