Mike Olthuis (scrimmage)
48'

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 01

2 mei 2015 10:15

Het was vandaag weer zo’n ouderwets zaterdagochtend. Kopje koffie, heldere blauwe lucht, stralende zon en een strak geschoren grasmat. Op het programma het laatste thuisduel tegen SVI, een ploeg waartegen in de najaarscompetitie nog even met 4-8 werd verloren. U weet vast nog wel, zo’n wedstrijd van de jongetjes tegen de mannen. Maar nu zijn we een half jaar verder, een half jaar waarin de ploeg zich uitstekend heeft ontwikkeld en het heel goed bovenin mee draait. Echter, werd er vorige week verloren in Kampen en was het zich op de titel verdwenen.

De doelstelling aan het begin van dit seizoen was om bij de eerste drie te eindigen. Winst op SVI zou een grote stap zijn maar niemand was de zeperd van een half jaar geleden nog vergeten.

In de eerste helft was daar overigens niks van te merken. De mannen bij SVI waren nog steeds de mannen en de jongens bij E2 waren geen jongens meer. Nee het waren mannen welke voetballend hun mannetje stonden en prima veldspel lieten zien. Beide ploegen creëerde kansen en uiteindelijk vlak voor rust was het Tim welke er eentje van verzilverde; 1-0

Na rust ging het spel van beide kanten op en neer, overigens zonder Igor welke interlandverplichtingen had in Polen. Was het SVI welke de 1-1 noteerde uit een lucky boogbal, Stephan kopte uit een corner daarna de 2-1 binnen. Diverse kansen werden na de voorsprong gemist en dat gaf SVI vleugels. Binnen enkele minuten bogen zij de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Dat de jongens van E2 kerels waren geworden bleek daarna. Met alle krachtinspanningen werd in de laatste minuut de 3-3 bereikt door een goal van Mike.

Geen winst maar een prima resultaat waarin de ploeg nogmaals liet zien dat het zich uitstekend heeft ontwikkeld de afgelopen maanden. Winst volgende week tegen VSCO kan de ploeg op een tweede plaats doen eindigen. De eerste plaats gaat naar Go Ahead Kampen waar uiteraard de felicitaties heen gaan.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd en daarna stort de ploeg zich op het jaarlijkse Tentenkamp en het Remkestoernooi. Een mooie afsluiting voor een prachtig seizoen waarin de grillige jongens langzaamaan mannetjes zijn geworden.