SV Epe alsnog gepromoveerd naar tweede klas

Voetbalvereniging sv Epe promoveert alsnog naar de tweede klas. Het heeft te maken met verschuivingen van clubs in het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

De nummer vier van de noordelijk tweede klas gaat naar de eerste klas; de kampioen in die afdeling, Lemelerveld, nota bene niet. Dat komt omdat die nummer vier met veel minder gespeelde wedstrijden minder verliespunten heeft.

Onwijs blij

Hoewel de zekerheid daar op dit moment voor ontbreekt is de kans groot dat sv Epe nu in de tweede klas Noord uitkomt samen met voetbalvereniging Heerde. Trainer Martijn de Haas, die zegt 'onwijs blij te zijn'met de promotie van de blauwe leeuwen, geeft aan dat het een ingewikkelde situatie is. "Wij werden op regionale basis ingeschaald, je hebt daarnaast een landelijke component. Dan kan het zo maar zijn dat je als koploper met een veel betere prestatiereeks, alsnog buiten de boot valt en een minder gekwalificeerde ploeg uit een ander gebiedsdeel er met de pluimen vandoor gaat"

Noord of oost

Martijn speelde met Albatross in de eerste klas, waarin Epe op dat moment ook acteerde. Beide verenigingen gingen vaak gelijk op in promotie en degradatie. Of hij een voorkeur heeft voor oost of noord? "Niet echt, aan de ene kant de derby met Heerde, aan de andere kant alleen de streekderby met WSV. Het hangt ook helemaal af van de indeling zoals de KNVB die morgen (vrijdag) waarschijnlijk bekend zal maken." Hij kan zich deels vinden in onze  conclusie dat sv Epe in noord waarschijnlijk meer kans maakt om te overleven. "Maar we hebben nagenoeg dezelfde spelers als drie jaar geleden toen we al direct weer uit tweede klas oois werden geknikkerd. de groep is gegroeid en is in oost nu ook zeker niet gelijk degradatiekandidaat."

Epe krijgt pak slaag van Nunspeet

Nunspeet 1 - Epe 1 (zon)

Epe heeft een dik pak slaag gekregen van Nunspeet, de thuisclub won uiteindelijk met 6-0. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat het een grote uitslag zou gaan worden, er waren over en weer kansen, waaronder en schotkans voor Stefan en Koen raakte zelfs de paal. Toch drukte Nunspeet het lichte overwicht uit door te scoren in de 38e minuut en kort voor rust.  Direct na de rust werd E... meer ยป

• 11 september 17:00
04-09-2021

Epe 1 (zon) - asv Dronten 1

22-08-2021

Vaassen 1 - Epe 1 (zon)

22-08-2021

Vaassen 1 - Epe 1 (zon)

19-08-2021

KCVO 1 (zon) - Epe 1 (zon)

15-08-2021

Albatross 1 (zon) - Epe 1 (zon)

15-08-2021

Albatross 1 (zon) - Epe 1 (zon)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!