Ongelukkig scoreverloop nekt Epe bij Go Ahead Kampen (update)

21 november 2022 8:00

Vlak voor en direct na de rust, 3 tegendoelpunten, NU MET FOTO'S

Klik hier voor de foto's

Na een verdiende 0-1 voorsprong kreeg SV Epe, vlak voor  en direct na de rust drie doelpunten tegen, waarvan de eerste twee  met geluk tot stand kwamen en de thuisploeg (Go Ahead Kampen)  op voorsprong kwam. Het 3e doelpunt voor de thuisploeg viel kort daarna. Heel ongelukkig voor de Epenaren.
Dit kwam SV Epe in de 2e helft niet meer te boven.

Epe gaf in de eerste helft, door een goede tactiek,  de ploeg uit Kampen weinig mogelijkheden om gevaarlijk te worden en wist hierdoor zelf wel enige mogelijkheden te creëren en zelfs via een snelle counter te scoren.

Koen Logen was attent bij een schot van Lars Krijgsman en  scoorde in de 13e minuut de 0-1. De thuisploeg kwam niet echt in de wedstrijd en Epe nam gaandeweg de 1e helft steeds meer initiatief.
In de laatste minuut voor de rust viel uit het niets de bal in het Epe doel door een afstandschot van Nico Veldman, welke zomaar in de verre bovenhoek achter Bas van Schoonhoven viel.
Direct na de rust zat het Epe niet mee bij een enorme kans op de 1-2 en tot overmaat viel de bal weer in het Epe doel bij de eerste aanval van Go Ahead Kampen, waardoor de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam. De Epe mannen waren even van slag en even later werd de verdediging uitgespeeld door Kevin Groothand en kon spits Wilbert Wessels  zijn 2e doelpunt maken.

Epe herpakte zich hierna,  maar liep in de 74e minuut weer tegen een doelpunt op toen Kelvin Groothand de thuisploeg op 4-1 zette.

Voor Epe scoorde even later Sven van Egteren, in de 76e minuut, na een mooie actie met een strak schot de 4-2.

In de 79e minuut een zeer ongelukkige communicatie in de Epe verdediging en de ingeschoten bal van Wilbert Wessels werd door iedereen gemist waardoor de eindstand 5-2 werd.

De conclusie was aan het eind van de wedstrijd dat uiteraard de thuisploeg verdiend had gewonnen, maar dat het wel zeer ongelukkig was hoe en wanneer de Go Ahead doelpunten vielen. Vlak voor en direct na de rust, binnen 5 speelminuten, hetgeen Epe de genadeslag gaf.

Aanstaande zaterdag nieuwe kansen om half drie thuis tegen Hulzense Boys uit Nijverdal.