MO15-1 KAMPIOEN

8 oktober 2022 20:00

SV Epe MO-15-1 – Robur et Velocitas MO-15-1 : 5-0

Vorige week na de wedstrijd was al duidelijk dat de meiden van de MO 15-1 kampioen waren geworden van de 1e fase omdat de nummer twee had verloren. Vandaag was de laatste- en thuiswedstrijd dus konden we dit met al het publiek gaan vieren.
Robur heeft slechts een 9-tal ingeschreven voor de competitie dus Epe had afgelopen week al getraind op spelen met 9 in plaats van 11 speelsters. Meer ruimte en meer lopen om de gaten op te vullen. Eigenlijk vandaag dus twee teams, ééntje voor de eerste en ééntje voor de tweede helft.
In de eerste twee minuten kreeg Epe al twee corners die helaas niet resulteerden in een doelpunt. Een kopbal ging net naast en een paar afstandsschoten misten net richting of kracht. Het was duidelijk dat Robur gewend was in deze opstelling te spelen want ze verdedigden sterk en zaten steeds kort op de bal. Het duurde twintig minuten voordat Anouk vanaf het middenveld naar voren optrok en netjes de 1-0 maakte. Daarna nog een mooi afstandsschot van Sammy-Jo die helaas net over ging.
De eerste helft vielen vooral de verdedigers op omdat ze flink wat tegenstand kregen deze wedstrijd. Fenne, Sophie, Myrthe en Nova, goed gewerkt!
Na de rust kwam het andere deel van het team in het veld en die waren gebrand op het maken van nog wat meer goals om het kampioenschap goed te vieren. Al snel kwam er een prachtige voorzet van Mirre op Sterre die helaas net over ging. Daarna een mooie voorzet van Elieke op Senna die ook net niet scoorde, maar de 2-0 hing in de lucht. Na een kwartiertje in de tweede helft schoot Elieke een slim balletje van afstand over de keeper heen, 2-0! Hierna ging het steeds beter, mooi samenspel van Elieke naar Senna en vervolgens Tess die de 3-0 maakt. Een paar minuten later was het weer Elieke die een goede voorzet gaf op Senna die de laatste vrouw er uit liep en de 4-0 scoorde.
Het publiek werd steeds luidruchtiger maar de wedstrijd was nog niet over. Joan, Sanne, Mirre en Jasmijn hielden de verdediging ook netjes dicht samen met Tatum! Elieke had nog een mooi schot in haar benen en knalde de 5-0 erin.
In de laatste fase nog een fantastische redding van Tatum en na het eindsignaal kon het feestje beginnen!
Speciaal bedankt aan de vlaggers van deze eerste fase! Zonder jullie hadden we niet kunnen spelen en kampioen worden.